Reisverslag  Dag 03 - Dinsdag 2 Juni 2009

 

09:45 Ik word wakker en ga lekker liggen lezen. De boot schommelde meer dan de andere schepen en maakte mij een paar keer in de nacht wakker. Maar tot enig verkeerde gevoelens in de maagstreek komt het gelukkig niet. De rest van de ochtend en middag wordt al relaxend doorgebracht met een Bernini Mysterie en lekkere longe muziek. Tussendoor wat rondgelopen over het schip en een frappee of twee weggewerkt.

Aan het begin van de avond zie ik Kerkira (Corfu) liggen. Ik heb dan verbinding en bel dan toch maar Apostolis. Het moest een verrassing worden maar ik ben bang dat hij in Iannina zal zijn. Dat blijkt niet het geval en hij is blij verrast. Hij zal mij opwachten.

Keurig op tijd (20:00) meren we aan in Igoumenitsa en rijd ik richting Parga. De navigatie is hier het spoor bijster. Ik zie wel keurig het land (dus dat weet hij want de kustlijn klopt exact) maar er is geen enkele weg bekend. Toch binnenkort een Mazda garage opzoeken en kijken of ik de Griekse DVD kan krijgen. De TomTom heb ik ook bij mij en daar zit wel een Griekse kaart op (dankzij HarryBol.com). Maar ik heb dat alles hier niet nodig want ik ken de weg op mijn duimpje.

Om 21:00 ben ik in Parga en bij het appartement. Tolis moest even weg maar Andonis wacht mij op. Een warm welkom en even later sluit Tolis ook aan. Ik krijg kamer 58 op de eerste verdieping. De eerste spullen gaan naar boven (geholpen door Tolis) en ik heb ook al een scooter tot mijn beschikking. Ik installeer mij een beetje en neem een douche. Tolis gaat het centrum in en ik volg al snel. Trek heb ik niet (genoeg gegeten op de boot), dus zie ik de Sakis familie morgen wel.

Ik vind Tolis al snel bij een nieuwe bar en daar zit ook Jorgos van de Pepper bar. Hij had mij bij aankomst al in de auto gezien maar ik was toen doorgereden. Nu word ik ook door hem begroet en ik zit al snel met een metaxa-cola de zaken bij te praten. Jorgos gaat nog even naar zijn bar en Tolis en ik verkassen naar een rock bar. Daar zitten twee dames uit Beesd en Tolis kent ze al en stelt Petra en Anneke aan mij voor. Beide zijn getrouwd maar zijn nu - als hartsvriendinnen - een week er tussenuit.

Donderdag gaan ze naar Corfu, een dagtocht die Berry en ik (samen met de Knoppers) in 2000 hebben gemaakt. Petra zou ook wel naar Lefkas willen en voordat ik er erg in heb bied ik ze de kans aan om met mij mee te gaan. Daar moeten ze even over nadenken en ik geef ze mijn telefoonnummer. Ik ga naar Sail-In en laat de dames met Tolis achter.

Ik loop naar Sail-In en Stefanos ziet mij als eerste. Ik word omhelsd als een verloren zoon, Ook Pepe begroet mij. Van Stefanos krijg ik weer een metaxa-cola en hoor ik dat Akis en Kostas de Camares club hebben overgenomen. Dus die zijn hier weg. Marianthi - zijn zusje - begint vrijdag met werken hier in de bar. En dan het grote nieuws: hij is pappa van een mooie dochter! Samen met zijn Zweedse vrouw hebben ze dus nu een gezin. In de winter in Zweden en in de zomer in Griekenland.

Het is overal nog erg rustig, ook hier. Geeft wel mooi de gelegenheid tot bijpraten. Maar om 02:45 vind ik het welletjes. Ik wens iedereen kalinichta en loop richting scooter. Tolis komt ook net uit de bar en samen rijden we terug naar huis. Hij heeft een kamer boven dat van zijn broertje, aan de zijkant van het appartementencomplex. En zo sluit ik om 03:15 de luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje