Reisverslag  Dag 29 - Zondag 28 Juni 2009

 

08:00 wakker. Ik doe snel wat boodschappen voor een eigen ontbijtje en een bak warme cappuccino. Dan installeer ik de laptop en ga op zoek naar draadloze verbindingen. Ik vind er een die open staat maar maak er nog geen gebruik van. Eerst is het wasdag. Dus wordt alle vuile kleding verzamelt en in een grote Ikea tas gestopt. Daarmee rijd ik naar Malia waar ik ontdek dat mijn vaste adres helemaal gesloten en ontmanteld is. Dus op zoek naar een ander. De ene is zondags gesloten en bij de andere staat niets maar die zou normaal al open moeten zijn. Ik laat de was maar tot morgen en rijd richting mini-golf. Dan zie ik dat ze toch open zijn gegaan en haal snel de tas op. Het is een dubbele was maar dat maakt mij niet uit, ik wil het schoon hebben.

Dan naar de mini-golf en naar Mike. Ik help hem opstarten en we praten wat over zijn schilderijen en het seizoen. Ik krijg ondertussen een verse jus (die ik wel zelf heb moeten uitpersen). Na twee uurtjes stap ik weer op de scooter en rijd naar huis. Daar vraag ik aan Eddy en Rebecca of ik gebruik mag maken van de wireless. Het blijkt dat hij al helemaal open staat en ik mag hem inderdaad gebruiken. Ik betaal voor mijn drankje en geef ze een flinke tip voor het gebruik van de wireless, dat scheelt de baas heel wat geld.

Ik installeer de rest van de installatie waaronder twee externe schijven en een groot scherm. De verbinding komt niet heel sterk maar voldoende sterk door. Ik kan prima verbinding maken en de snelheid is goed. Ik ga wat zitten werken totdat het tijd is voor mijn slaapje.

Daarna is het tijd om de was weer op te halen en die ruikt heerlijk fris. Ik rijd daarna door naar de Nemo Bar van George, de broer van Mike. Ook Anita is er weer bij en een nieuwe Nederlandse, Fatima genaamd. Ik drink een koffie en ga dan richting strand (wat 10 meter lopen is). Een lekkere duik in de zee en daarna een biertje aan de bar. Wat een leven!

Weer thuis gekomen is het tijd voor het avondritueel en een maaltijd. Ik ga naar Cretan Family maar knijp halverwege vol in de remmen. Ik heb een oude helm op die niet door de keuring komt maar een goed in mijn formaat hadden ze niet. Nu zie ik verderop een fikse politiemacht staan en ga mijn lot niet tarten. Dus draai ik om naar de scooterzaak en kijk of ze nu wel een betere helm hebben. Die hebben ze in de vorm van een legerhelm. Of hij helemaal goedgekeurd is vraag ik mij af.

Ik rijd dus weer richting Cretan Family en de politiecontrole is ondertussen opgedoekt. Ik bereik de taverna waar Jorgos, Aristo en Eddy mij begroeten. Ze hebben een nieuwe serveerster, Lytsa, naar wie ze lekker Grieks kunnen roepen omdat ze Griekse is. Ik krijg retsina uit het vat, saganaki en paidakia. Ik vraag mij af of iemand ze wat ingefluisterd heeft? Ook een aantal keren een vitamine shot in de vorm van raki. Jorgos speelt weer op zijn bouzouki en dan is het echt tijd om naar huize Jongeneelen te gaan.

Op het balkon zitten we weer over van alles te praten en verstrijkt de tijd snel. Maria ligt al in bed en Ruud gaat haar nu achterna. Ze hebben morgen vrij maar zijn moe en moeten morgen toch nog wat zaken doen. Ik zie Ruud morgenochtend bij de scooterzaak waar hij hem heeft gekocht want het is tijd voor een service beurt. Ik rijd naar huis en sluit om 0:30 mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje