Reisverslag  Dag 38 - Dinsdag 7 Juli 2009

 

08:00 Wakker. Even brood halen en dan een eigen ontbijt naar binnen werken. Ik heb de laptop al aan en controleer even het werk en mail een hotel in Kala Nera. Het hotel waar ik in 2004 en 2005 ben geweest is doorverkocht en de nieuwe eigenaar heeft de prijs verdubbeld. Dat heb ik er dus echt niet voor over.

Ruud belt en verteld dat ze mij om 09:30 komen ophalen. Keurig op tijd worstel ik mij achter in de Astra coupe. We gaan naar Heraklion, winkelen en dokters bezoeken. Emmanuela zit bij mij op de achterbank en moet bloed laten prikken voor een algemene controle. Daarnaast moet ze ook naar de orthodontist voor de controle van haar beugel. We bereiken Heraklion en Ruud parkeert de auto bij de ingang van een ondergrondse parkeergarage. Die mag je hier niet zelf in rijden, dat doet personeel voor je.

We lopen naar het ziekenhuis en trekken er een nummertje. Eerst wat papierwerk want daar zijn de Grieken heel goed in. En dit is een voorbode hoe het er over een aantal jaar in Nederland uit ziet want de verzekeringen vergoeden steeds minder en de privé klinieken doen goede zaken. Hoe meer je zelf betaald des te sneller je aan de beurt bent.

Na een kleine twee uur is de eerste horde genomen. De beugel van Emmanuela kan pas aan het eind van de middag gecontroleerd worden (helaas, zelfs geen twee minuten tijd om haar even te helpen) en dus zijn we tot een verblijf in Heraklion veroordeeld. Winkelen dus. Schoenen voor Ruud, slippers voor Emmanuela en Maria. We verhuizen naar een ander centrum, parkeren daar zelf onder het centrum (hier mag dat wel) en bezoeken Yasouvlaki, een souvlaki shop. Je krijgt het eten op een dienblad - met een soort ovenpapier erop - aangeleverd. Souvlaki, gehaktstaaf en patat. Flink veel eten voor weinig geld.

Na het eten wordt het winkelcentrum door vooral de dames flink geïnspecteerd. Maar ook Ruud slaagt hier voor een geurtje. We strijken daarna neer bij een koffietent en zitten onze tijd uit. Dan wring ik mij weer in de auto (begin er behendig in te worden) en gaan we richting beugelsmid. We wachten in de auto terwijl Emmanuela geholpen wordt. Dat duurt gelukkig niet zo lang en daarna kunnen we op huis aan.

Om 17:30 word ik weer thuis afgezet en dat was de eerste vrije dag van Ruud en Maria. Maria kon vandaag niet geholpen worden door haar dokter en dus moeten ze morgenochtend weer richting Heraklion. Ik ga even liggen en daarna is het omkleden en met de Mazda naar huize Jongeneelen. Eerst even tanken en daarna sta ik voor hun deur de ramen nog even schoon te maken. Ik hoor wat geluid en zie Ruud en Maria lachend op het balkon staan. Juffrouw Emmanuela mag beslissen waar we gaan eten en ze beslist voor Sissi. Dus rijd ik met drie Jongeneeltjes naar Sissi.

Bij Mamma Mia eten we - met uitzicht op zee - salade, kaasbrood en ik een karbonade in citroensaus. Smaakt prima en ik heb zelfs zin in een toetje, een chocolademousse. Dan rijd ik weer naar huize Jongeneelen en zitten we nog even op het balkon. Ik wil Ruud graag gezelschap houden en besluit dus ook morgen met ze mee te gaan. Aangezien Maria er vroeg bij wil zijn maken we het nu niet laat. Om 23:30 sluit ik thuis dus al mijn luiken.


De vakantiedagen van 2009 op een rijtje