Reisverslag  Dag 35 - Zaterdag 9 juli 2011

 

07:30 Wakker. Ik lig nog even te soezen voordat ik de badkamer induik. Het ontbijt en de frappee wordt verzorgd door Katharina. Ze kijkt mij vreemd aan als ik haar daarna vertel dat ik naar het kafenion ga. Maar als ik vertel dat ik de beheerder daarvan jaren geleden in mijn favoriete restaurant heb ontmoet, snapt ze het wel.

Zoals gezegd ga ik naar het kafenion en onderweg bel ik buurvrouw Jenny op. Het is in Nederland 08:30 en op de zaterdag betekent dat, dat ze haar boodschappen gedaan heeft bij ome Appie en nu aan de koffie zit in het gezelligste koffiehuis op de zaterdagochtend van de hele wereld, namelijk de Brasserie in Meppel. Ik vertel haar dat ik op weg ben naar de koffie, het is heerlijk weer in tegenstelling tot Nederland en laat haar alle bekenden groeten.

Ik word begroet door de beheerder en zit al snel aan de frappee naar de oude mannen te kijken. Ik herken veel hoofden maar het gaat niet zover dat ik kan zeggen wie ik mis en wie eventueel niet meer op deze aarde verblijft. De mannen spelen ondertussen kaart of zitten in discussie over het nieuws. Veel hilariteit als een oudere man een stoel op tilt waaruit water sijpelt (vast geen regenwater maar schoonmaakwater). Hij druppelt een tijd lang over een andere man die hierbij een douche krijgt. Hij snapt eerst niet wat hij aanricht en tilt nogmaals de stoel op. Het slachtoffer heeft zijn (naar ik hoop dagelijkse maar dat betwijfel ik) douchebeurt gehad.

Ik loop wat verder door de stad en doe nog wat boodschappen. Het is warm in de stad en ik beland dus al snel bij een bar aan het park met een freddo espresso. Daarna ga ik richting hotelkamer voor een bijtijdse siësta. Ik ben om 17:00 beneden op het terras en krijg van Toula een biertje. Eliza komt langs met Faye, dat is de dochter van Sophia en zij is weer een zus van Katharina en Toula. Volgen jullie het nog? Ik zal nog wel eens een pagina maken met alle namen en onderlinge verbanden. Met Eliza spreek ik zoveel mogelijk Engels om haar te laten oefenen. Ik hoor dat ze maandag met Faye op kamp gaat in Chalkidiki. Nikos, haar vader, verduidelijkt dat het gaat om een plaats tussen de tweede en derde vinger. Eliza spreekt nu al veel vrijer tegen mij in het Engels en ze is niet bang om fouten te maken.

Ik ga eten maar toch is het minder gezellig in het restaurant zonder Athina. Ik heb minder aanspraak. Maar toch is het eten van een zeer goede kwaliteit en daarom blijf ik terugkeren. Na het eten nog even een metaxa-cola en dan naar huis. Nog even tv kijken en wat lezen maar om 0:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje