Reisverslag  Dag 67 - Woensdag 10 augustus 2011

 

08:40 Ik schrik wakker als de schoonmaakster mijn kamer op komt. Ze schrikt ook want het is donker en sluit snel de deur weer. Ik ben goed wakker en vind het eigenlijk ook wel tijd. Dus doe ik het ochtendritueel en ga dan naar de ontbijtzaal. De schoonmaakster ziet mij en begint zich te verontschuldigen ("normaal ben je al wakker en weg"). Het is een lieve meid en ik er zijn ergere mensen om door wakker gemaakt te worden. Dus ik verzeker haar nogmaals dat het niets uitmaakt en krijg een dankbare lach terug.

Na het ontbijt (nu wel weer even wachten op een tafeltje) zet ik de laptop aan. Vandaag weer werken en aan het verslag werken. De oudjes maken het zwembad alweer onveilig en er wordt gepaste muziek gedraaid (nu klaag ik toch ook niet?!?). Ik heb om 11:00 een massage. Ik zag Vicky gisterenavond bij het café van het hotel en heb meteen een afspraakje gemaakt.

Ik tik even wat verslag weg en kom tot de ontdekking dat mijn boot naar Kreta pas om 14:00 vertrekt en niet om 11:00. Ik reken de zaak weer door en dit is gunstiger. Ik hoef dus niet de veerboot van 6:00 te hebben maar die van 10:00. Dat scheelt! Opgelucht ga ik daarna bij Kostas mijn tijd uitzitten tot het tijd is voor de massage. Kostas wil nog wat zaken van de rondreis weten (ik had hem in april daarover verteld) en dan is het tijd voor de massage. Dochterlief komt mij halen en moeders is in alle staten. Begint goed! Het blijkt dat ze elektriciteit aangesloten wil hebben in het nieuwe huis. Daarvoor moet je langs allerlei instanties die allemaal leges vragen. Nu zit er weer een instantie die formulieren wil hebben en daarvoor 50 euro rekent. Maar als je het dan nog wat gedaan wilt hebben met die formulieren (oftewel, iemand moet gewoon zijn werk gaan doen) dan mag je nog eens 50 euro aftikken. En dan mag je de formulieren ook nog eens 20 kilometer verderop brengen want in Edipsos is geen kantoor!

De massage lijdt er niet onder maar de stoom komt na de massage nog steeds uit haar oren. Ondertussen is haar dochter een paar keer binnengekomen (dat is niets bijzonders, had ze maar ook kunnen meehelpen met de massage, 4 handen dat is wel bijzonder) maar ook een druk kwebbelende oude vrouw die afscheid kwam nemen van Vicky. Ik merkte dat Vicky haar ook liever snel kwijt was, maar oude vrouwen kwebbelen zo veel en lang, zegt Vicky later. En zo hard! Wat zeg je? Dat was mij nog niet opgevallen, mijn oren tuten nog.

Terug op de kamer kan ik aan het werk. Maar helaas kom ik niet zover als ik zou willen en krijg ik op vragen direct geen antwoord (dat was wel afgesproken). Dan houdt het op en ga ik verder met het verslag. Dat onderbreek ik een paar keer door leessessies, het aanvullen van de vochtigheidsgraad en het parkeren van de auto op mijn oude plek. Die wil ik niet meer kwijtraken en besluit dus morgen niet nog een rondrit te maken (zou naar een puntje gaan), maar ik Edipsos te blijven. Dan zie ik een paar blusboten overvliegen. Ik zie echter geen rook in de directe omgeving, hoewel ik de noordkant niet kan bekijken.

Het begin van de avond valt in. Er zijn wat wolkjes vanmiddag verschenen. Regenen gaat het zeker niet maar de verwachtingen zijn dat het morgen wel koeler zal zijn. Ik zie het zwembad weer leeglopen en schiet wat plaatjes. Ondertussen ben ik in de tegenwoordige tijd gekomen (het is nu 19:25) en ik zal zo de site compleet bijwerken. De volgende update zal vanaf Kreta komen. Wanneer, dat is even een vraag. Dus eindig ik nu met een welbekend:

Wordt vervolgd...

Na de update lig ik nog wat te lezen en ga mij daarna omkleden voor de avond. Ik loop op de boulevard en merk dat het weer is veranderd. Het waait stevig en het is koeler (ja, ja, ook vanwege het windchill effect maar dat heb ik al meegerekend). Even verderop voel ik druppels op mijn hoofd. Even kijk ik rond of ik jongens met waterpistolen zie maar dan kijk ik eens goed naar boven en zie ik geen sterren of maan. Er zitten wolken voor en daaruit druppelt het. Ik ga onder een grote parasol zitten bij de taverna die ik ook de eerste avond heb bezocht. Goede keuze voor wat betreft de parasol want het begint nog harder te waaien en dan druppelt het ineens wat harder. Je ziet mensen snel wat beschutting zoeken. Lang duurt het niet en de straat wordt er niet eens nat van. Maar het koelt wel verder af.

De maaltijd is weer eens richting maagdarmkanaal gezonden en ik loop terug. Dan zie ik een man met cd's die een iets uitgebreidere verzameling heeft. Uiteindelijk heb ik er 20 uitgekozen. Ze kosten nu overal maar 3 euro in plaats van vroeger de 5. Steeds meer mensen downloaden, dus de verkoop gaat achteruit. Ik ben blij ermee en kan nog afdingen naar de 50. Dan nog onderweg een slaapmutsje en om 23:40 ben ik thuis. Via facebook kom ik in contact met een meisje (nu vrouw) die vroeger bij ons op de camping stond (Viola, dan weten intimi wel wie ik bedoel). Leuk dat je zo oude bekenden weer tegen kan komen. Nog even wat lezen maar om 01:15 sluit ik de luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2011 op een rijtje