Reisverslag  Dag 19 - Woensdag 12 Juni 2013

 

08:15 Wakker. Na een warme douche meld ik mij voor een ontbijt binnenshuis. Het is buiten 12 graden en wisselend bewolkt. De temperatuur loopt wel vandaag op naar 23 graden maar eind van de dag worden er toch beste buien verwacht. Ik besluit om een rondrit te gaan maken, maar dat kan pas als ik mijn frappee op heb.

Dan stap ik in de auto en rijd op mijn gemak naar Monodendri. Daar parkeer ik de auto langs de weg en loop daarna het dorp door richting het kloosterkerkje wat op de rand van de Vikos kloof is gebouwd. Het is een mooie wandeling en het uitzicht vanaf het balkon van het kerkje is adembenemend. Het is werelds diepste kloof, 900 meter op zijn diepst met wanden die dan slechts een kilometer van elkaar zijn verwijderd.

Op de weg terug van het kerkje word ik vergezeld door Yiannis Iliadis, 63 jaar oud, zeer geïnteresseerd in Hollandse vrouwen. Hij wil van alles weten en volgens mij is het best een kereltje met een dirty mind. Maar toch ook zeer aardig en hij wenst mij een fijne rondreis toe als we weer aan het begin van het dorp komen. Ik strijk neer bij een café voor een freddo espresso en geniet van het zonnetje.

Ik zie echter dat achter die bergrug de wolken verder op beginnen te komen en steeds donkerder worden. Ik besluit naar de andere kant van de kloof te rijden en kom uiteindelijk in Vikos aan. Daar is de andere kant van de kloof (de lage kant) maar vanaf Vikos kun je niet gemakkelijk de kloof in kijken. Dat hoeft ook niet, ik geniet gewoon van het berglandschap. Ik eet hier een omelet en zie ook hier de bewolking dikker en donkerder worden. Meteen daalt de gevoelstemperatuur flink en ik snap een groep wandelaars niet die nu nog de kloof in gaan.

Ik loop ook hier nog wat rond en besluit dan naar huis te gaan. Het is 14:15 als ik de auto weer voor het hotel neerzet en nog even op het terras ga zitten lezen. Hier is het nog redelijk zonnig, we zitten tussen de twee wolkenmassa's in maar die sluiten langzaam wel de formatie.

Als ik net mijn siësta wil aanvangen hoor ik de regen neerdalen op de bomen en de daken. Ik heb een lekker slaapje en daarna contact met het zusje omdat die vroeg haar even terug te bellen (de inhoud van het gesprek gaat niemand iets aan maar ik weet later als ik dit terug lees wel waar het over is gegaan).

De temperatuur is nu dusdanig dat ik met een vest aan binnen blijf zitten. De open haard zou wel aan mogen. Nu en dan regent het weer even, maar gedonderd wordt er niet. Het eten smaakt er niet minder om en voldaan wordt de avond weer op de bank doorgebracht. Het leesboek wordt ook op bed nog even ter hand genomen maar dan sluit ik om 0:15 toch mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje