Reisverslag  Dag 43 - Zaterdag 6 Juli 2013

 

08:45 Wakker. Heerlijke nacht gehad doordat het lekker afgekoeld was. Na het ontbijt ga ik richting zwembad waar Noortje al ligt te zonnen. Die mag zo om 12:00 weer beginnen en wil dus nog even wat relaxen rond het zwembad. Ik heb voor vandaag nog geen plan, ik denk niet dat er veel gaat gebeuren. Ik laat mij opdrogen en scoor daarna een frappee bij Elsbeth.

Dan is het weer even lezen en ik ben bijna aan het eind van de 25 delige Karl May serie die ik van mijn vaders vader heb geërfd. Vorig jaar de eerste helft gelezen, nu de tweede helft en daarmee heb ik de boekjes (uit 1962) nu 3 of 4 keer gelezen. Blijft leuk om te lezen ook al weet je wel dat de held altijd wint.

Dan krijg ik toch wat onrust en besluit ik richting Golden Beach te gaan. Daar is echter op het strand een zwik luidruchtige Griekse kinderen bezig. Genoeg om mij op een afstand te houden. Dus duik ik er iets verderop even in maar laat mij daarna snel opdrogen en ga richting Ammos Bar. Daar zijn Noortje en Maria alles vast aan het sjorren want er staat een fiks windje. Ook Chrisa helpt even mee omdat een doek mij toch wel erg hindert bij het koffie drinken.

Tegen zessen kom ik weer thuis waar ik nog even rondloop en dan mijn voorbereidingen voor een avond buitenshuis tref. Ik kies weer voor Mesogios, gewoon omdat ik het goed eten vind en het er gezellig is met de jongens. De maaltijd smaakt weer prima en de jongens lopen wat te dollen. Die grappen worden serieuze doodsbedreigingen als er rond 0:00 nog gasten komen eten (vooral Grieken maar dit keer ook wat Scandinaviërs die gehoord hebben dat je best laat kunt gaan eten). Tot 23:00 vindt Nikos het goed, daarna verandert hij toch in een vurige pleiter voor de harde hand. Akis is de rust zelve, zucht een paar keer diep en sjokt dan maar weer naar de nieuwe gasten toe.

Ik krijg nog een tsipouro van het huis en neem afscheid van de muzikanten. Die hebben ook nu gespeeld maar dit is de laatste keer dat ik ze zie. Als ze dinsdag weer spelen zit ik in Kalambaka. Ik reken af als de rest van de bediening zit te wachten op de 3 tafels die er nog zijn. Ik ga naar huis en sluit 02:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2013 op een rijtje