Reisverslag  Dag 27 - Woensdag 11 Juni 2014

 

07:45 Wakker. Ik rek mij nog even heerlijk uit. Goh, wat ligt dit bed heerlijk. Ik zet Edwin Evers op terwijl ik onder de douche duik. Vandaag staat een rondrit op het programma maar het ontbijt is "pas" vanaf 08:30 en dat wil ik natuurlijk wel doen. Het ontbijt is belangrijk, hoewel sommige een banaan al een fiks ontbijt vinden.

Er staat 1 tafel gedekt, ik ga er dus vanuit dat die voor mij is en dat ik inderdaad de enige gast in het hotel nu ben. Er wordt weer veel te veel op tafel gezet, alles is lekker dus ik moet mij beheersen. Samen met een dubbele Griekse koffie voor de cafeïne, wordt alles richting spijsvertering gestuwd door de peristaltische beweging van mijn slokdarm (ja, opgelet bij biologie, zelfs als het niet over bloemen en bijtjes ging).

Na het ontbijt even een paar spullen pakken en dan de auto in. De routeplanner wordt ingesteld op Thermo en ik ben op weg. Ik zag al op de kaart dat het veel slingeren zou worden, nou dat is een understatement. Veel bochten, steile wegen met soms diepe kuilen en gevallen stenen. Het is maar beter om die te ontwijken. En dus gematigde snelheid en ogen op de weg. Toch vind ik de tijd om te kijken en te genieten van deze ruige bergen, mooie vergezichten en idyllische bergdorpjes.

Na Thermo ligt een groot binnenmeer. Ik rijd daarheen en ga bij een taverna aan het water zitten. Onder de bomen, bij het water vol vis en wat slangen. He, slangen?!? Ja, er zwemmen wat kleine waterslangetjes rond. Mooi gezicht en ik weet uit ervaring dat ze banger voor de mens zijn dan dat jij voor hen moet zijn.

Hierna rijd ik terug naar Thermo voor de lunch. Ik heb net mijn eten als er een bus vol Griekse oude vrouwen de taverna overspoeld. Niet echt een droom van mij. Wat een kippenhok is het meteen. Ik eet rustig verder en reken daarna af voordat de bestellingen de keuken bereiken. De auto gaat via een andere route richting thuisbasis gestuurd worden. Deze wegen zijn zo mogelijk nog meer een gatenkaas. Maar de uitzichten vergoeden veel. Niet voor niets staat dit gebied bekend als klein Zwitserland! Ik zit best wel te genieten, ondanks de vele bochten en gaten.

Toch zet ik redelijk uitgeput mijn auto om 17:15 bij het hotel neer. Maar een lekkere douche later en even liggen lezen op bed en ik kan er weer tegen. Qua maaltijd heb ik bij een taverna een heerlijke Griekse maaltijd en de rest van de avond wordt vooral video kijkend doorgebracht. Vooral Bert Visscher en Jochem Myjer maken mij weer gierend aan de lach. En dan verlies je de tijd wel eens uit het oog en blijkt het ineens 01:45 te zijn! Tijd om toch echt de luiken te sluiten, morgen een werkdag op het programma.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2014 op een rijtje