Reisverslag  Dag 04 - Dinsdag 26 Mei 2015

 

08:00 Ik word rustig wakker, neem een douche en eet een broodje en ga nog wat liggen lezen, ik hoef pas 09:50 richting de massagetafel. Die 50 minuten massage zijn weer veel te snel voorbij, maar ik voel mij een stuk losser en meer ontspannen. De rondreis en vakantie zijn begonnen.

Na een koffie duik ik weer mijn hut in totdat we om 15:50 de hutten moeten verlaten. Men kan ze dan al gaan schoonmaken, over een uurtje kom ik in Patras aan. En dat klopt ook, ze hebben de vertraging teruggebracht tot een uur. Het is heel rustig op het schip, duidelijk moet het seizoen nog beginnen. Ik ben dus ook snel de boot af en kan richting mijn eerste stop, Diakopto.

Ik ontdek dat Diakopto nog steeds een bouwput is vanwege de aanleg van de nieuwe spoorlijn. Ze zijn we een stuk verder opgeschoten maar nog lang niet klaar. Ik weet de echter goed de weg en stop onderweg nog even bij de supermarkt om wat levensmiddelen in te slaan. Bij hotel Alkistis aangekomen word ik hartelijk begroet en ik krijg de sleutel van appartement 103. De wifi is ook binnen sterk genoeg en dat werkt straks weer gemakkelijker. Want donderdag heb ik een werkdag gepland. Morgen eerst een rustige dag.

Ondertussen is ook het thuisfront ingelicht van mijn veilige aankomst. Ik heb ook te horen gekregen dat Cafe Puerto (van de drie zussen) door de politie is gesloten omdat er wat fout zou zijn met de papieren. Die eindeloze stroom paperassen, daar zouden ze hier echt wat aan moeten doen. En wat minder de middenstand controleren en wat meer de hoge heren. Maar ja, dat blijkt ook niet bij de Fifa te gebeuren, dus waarom hier wel.

Het avondmaal bestaat uit wat brood met sallade, in het appartement genuttigd. De avond duurt ook nu niet heel lang. Zin in een slaapmutsje heb ik niet, enkel aan slaap. De vermoeidheid begint er uit te komen. Dus na nog wat te hebben liggen lezen, sluit ik om 22:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje