Reisverslag  Dag 15 - Zaterdag 6 Juni 2015

 

07:30 Wakker. Ook de nieuwe gordijnen zijn niet praktisch, dat wil zeggen verduisterend. Het is hooguit wat lichtdempend. Maar goed, dan ben ik ook maar vroeg uit de veren. Na een eigengemaakt ontbijt (ja, dat moet nu weer) ga ik als eerste de internetverbinding verbeteren. Onder mij, in de receptie, staat een router met wifi. Alleen zit er blijkbaar zoveel staal in de vloer dat ik in de eerste kamer, waar de keuken en tafel staan, nog wel wat signaal heb, maar ik de slaapkamer zo goed als niks.

Gelukkig ben ik op alles voorbereid en heb ik de 30 meter netwerkkabel die ik ook op Thassos gebruik, bij mij. Het meeste gepuzzel levert nog de route van de kabel want de trap zit in de weg. Maar uiteindelijk kan ik de kabel zo laten lopen dat niemand er last van heeft. Dan is het een kwestie van mijn router eraan hangen en meteen weten laptop, ipad en mijn mobiel het wifi signaal te waarderen. En dat overal in mijn domein. Helemaal goed!

Daarna ga ik een backup maken van mijn laptop en die overzetten naar een snellere harde schijf, een ssd genaamd. Beide laptops gaan die behandeling krijgen zodat ik er nog een tijd mee vooruit kan, dat is althans de planning. Ik heb ze vlak voor de vakantie gekocht en nog geen tijd gehad om de data over te zetten.

Terwijl de laptop zijn gegevens aan het overzetten is, ga ik een stuk rijden op de scooter waarna ik eindig bij de boekhandel. Altijd leuk om met Pellagia te praten en nu ontmoet ik ook weer haar ouders. Mike is even later ook van de partij. Het weer is nog niet geheel zomers. De temperatuur is goed, rond de 27 graden, maar veel wolken en een wind van zee die het kouder doet aanvoelen.

Dan rijd ik door naar Nemo Bar in Stalis. Ik stop echter onderweg bij Refresh Fish and Spa, waar ik vorig jaar ook geweest ben. Mijn voeten zijn wel weer aan een opknapbeurt toe en daarna een lekkere massage. Ik maak de afspraak voor 14:00 morgen en verheug mij er nu al op. Daarna kom ik bij Nemo aan waar gelukkig Anita, Besi en Jorgos aanwezig zijn. Ik word door alle drie begroet en vooral met Anita klets ik zo een paar uur verder, mits ik haar niet teveel van haar werk houd in de keuken. Maar ze is een vrouw, kan twee dingen tegelijk.

Ook hier heeft iedereen wel wat minder leuks meegemaakt in de afgelopen winter. En soms nog steeds, zoals ik al van Pellagia had begrepen over de dochter van Jorgos en Peggy. Een kind met leukemie is verre van leuk, maar de stand van zaken nu is dat de bloedwaarden met pillen heel goed en netjes zijn en het nog niet duidelijk is of ze een beenmergtransplantatie nodig zal hebben. Dat wil je als ouders toch eigenlijk nooit meemaken. Jorgos probeert er zo goed mogelijk mee om te gaan, maar ik zie die man toch ieder jaar meer op zijn tandvlees lopen.

Het is 18:00 als ik weer op de kamer ben, even ga liggen lezen voordat ik het avondritueel start en daarna naar Cretan Family rijd. Jorgos weet natuurlijk al wel dat ik in Malia ben, maar de ontvangst is er niet minder hartelijk om. En dat geldt hetzelfde voor Aristo, Eddy en kok Kosta. Wie ik dit jaar wel ga missen is de vader van Jorgos en Aristo die afgelopen winter is overleden. Zijn bankje in het restaurant blijft leeg, maar in gedachten is hij er nog steeds.

De afgelopen winter was slecht qua raki opbrengst. Dus of ik dit jaar wat meekrijg is twijfelachtig, het seizoen begint net en ze doen voorzichtig aan met het schenken uit de fles. Dat is begrijpelijk maar wel jammer, maar de sfeer lijdt er niet onder. De maaltijd smaakt prima en ik kan genoeg dollen met die gasten.

Ik ben nu beter gekleed tegen de frisse avond en ben om 23:30 weer thuis. Nog even lezen en dan sluit ik om 0:10 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2015 op een rijtje