Reisverslag  Dag 21 - Woensdag 15 Juni 2016

 

07:30 Wakker en al snel heb ik ook het ontbijt op. Vanaf morgen zal ik weer zelf voor mijn ontbijt zorgen. Ik heb vandaag de tijd, ik hoef pas om 19:00 in Pireaus te zijn voor de boot naar Kreta. En dus ga ik iets inhalen, namelijk een treinrit vanuit Diakopto.

Ik weet dat er om 11:15 een vertrekt en dus laad ik de spullen in de auto, reken af en rijd terug naar Diakopto, ditmaal wel de snelste route. De planning is met de trein van 11:15 naar Kalavrita en de trein van 15:50 terug. Gelukkig dat ik in de ochtend vroeg ben vertrokken want op het station van Diakopto kom ik erachter dat er vanmiddag weer een staking begint! Als ik later was geweest had ik de trein van 14:30 gepakt maar die rijdt dus niet. Ik kan nu om 11:15 naar boven en meteen (om 12:27) weer naar beneden.

Dus zodoende heb ik toch mijn treinrit gehad maar een galaktoboureko in Kalavrita zit er niet in. Ik neem een broodje in Diakopto en rijd daarna richting Pireaus. Ik maak een tussenstop in Kortinthos, waar ik in 2003 met Berry ook ben geweest. De diverse bruggen over het kanaal weer op de foto gezet en dus ook weer gezien dat een van die bruggen onderwater verdwijnt.

Daarna nog wat gegeten en op het gemakje naar de boot. De navigatie van de auto bevat nu ook Griekenland (de Mazda had dat niet, was ook niet leverbaar). Maar de navi wilde mij iets te vreemd door Pireaus sturen. Gelukkig weet ik na al die jaren wel enigszins de weg. Ik was er anders ook wel gekomen, maar nu iets beter.

Ik stop om 18:00 bij de boot en mag er meteen op. Onderste garage en dan door naar de hut. Op bed liggen lezen en om 21:00 verlaten we Pireaus. Niet veel later sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje