Reisverslag  Dag 58 - Vrijdag 22 Juli 2016

 

Om 07:40 gaat de wekker, 20 minuten later zit ik aan het ontbijt en niet veel later is de laptop opgestart en maak ik verbinding met de zaak. Ja, weer een werkdag. Maar dat gaat niet lukken op mijn kamer. Dat wordt helemaal niks. Gelukkig is naast het hotel het reiskantoor van Stelios en autoverhuurder Thanassi. En daar mag ik altijd gaan zitten.

Dus de laptop ingepakt, naar het kantoor gelopen en de zaak aangesloten. Ik kan nu met een redelijke snelheid werken. Echter, op het kantoor staan de ramen open en de airco uit. En dat is toch best een beetje warm, ook al zit driekwart van het kantoor onder de grond.

Enfin, gewoon door zweten en niet zeuren. Enkel een tussentijds kleine stop voor het eten van een broodje en dan weer door. Het is 15:45 als ik er klaar mee ben (niet qua werk). Ik pak de spullen in en ga naar mijn kamer. Daar gaat de airco aan en val ik even in slaap.

Na een lekker verfrissend slaapje rijd ik naar Elsbeth. Met een koffie op het balkon zitten we weer lekker te kletsen. Ze stelt voor om bij de nieuwe zaak van Akis te gaan eten. We spreken om 21:00 af en ik ga terug voor een douche en om te kleden.

Daarna loop ik op mijn gemak naar de kermisapparaten die op de hoek van de oude haven staan. Als je daar een steegje inloopt naar de "Kalverstraat" dan loop je recht op Mylos restaurant af, de zaak van Akis en zijn vrouw Barbara. Het was vroeger een gebouw met allerlei elektrische onderdelen, echt een zaak uit de jaren 50. Die is prachtig verbouwd zeg!

Ook een ander gezicht van Messogios is Akis gevolgd, namelijk Vangelis. Maar eerst begroeten Akis en Barbara mij hartelijk. Al snel komt Elsbeth erbij en we besluiten tot het bestellen van mezes, kleine hapjes. Dat is eigenlijk al teveel want er is ook een grote salade bij die onaangeroerd blijft. Dan komt er een Nederlandse vriendin van Elsbeth langs, Corry. Die werkt in een taverna bij Golden Beach (oostkant van Thassos) maar heeft vandaag een dagje vrij. En die heeft wel oren naar de salade. Ondertussen praten de dames elkaar bij en krijg ik ook het nodige te horen. Het is een gezellige tante, die tante Cor!

Ook Ioli komt er nog even bij zitten maar die eet niet meer mee. Na een tsipouro is het voor Elsbeth en Ioli tijd om naar huis te gaan, het is middernacht. Corry kent natuurlijk ook Barbara en dus kan ik ook richting bedje. Om 1:00 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje