Reisverslag  Dag 48 - Vrijdag 18 Juli 2008

 

09:45 Wakker. Lekker geslapen maar nu wordt het toch wel warm binnen. Ik haal in de supermarkt een lekker bruin vloerbrood en na het ontbijt ga ik tickets zien te regelen voor Kreta. Dat blijkt niet zo eenvoudig maar dankzij Stelios en Brigit van zijn kantoor lukt het na anderhalf uur dan wel. Een reiskantoor in Kavalla zal de tickets ontvangen en die gaan met de Flying Dolfin mee naar Thassos. Ik zorg dan voor het geld wat via dezelfde route uiteindelijk bij het reiskantoor komt. De naam van Stelios is voldoende om garant te staan voor de betaling, zoveel aanzien heeft deze hardwerkende eerlijke Griek ondertussen wel bereikt.

Begin van de middag gaan we richting Golden Beach en kan ik bij Michael de cd omwisselen. Ik kan de verleiding niet weerstaan en koop er nog twee bij. Daarna kopen Berry en Frances bij Chris nog wat zaken voor hun zelf en voor Frances haar broertje, Ruben, die laatst jarig was. Ik krijg van Chris een hele verhandeling over Griekse geschiedenis en filosofie. Dan zie ik twee mooie blauwe hanglampjes hangen waarin een waxinelichtje past. Vergeleken met eerdere lampjes zijn die ik in Griekenland gezien heb zijn deze net zo mooi maar een stuk goedkoper. Ik koop er twee waarvan er een uiteindelijk Nederland zal halen.

Hierna heb ik een lekkere sandwich gegeten, terwijl Berry en Frances voor een crêpes gaan. We zitten aan het strand op een terras, in de schaduw en met lekkere muziek. Wat wil een mens toch nog meer? Nou, Berry weet dat antwoord wel en dat is snorkelen. Dus vertrekken we naar Agios Ioannis en vanaf dat kiezelstrand duiken Berry en Frances de zee in. Ik blijf in de schaduw van een parasol achter met een goed boek en lekkere muziek (van de kantina waar ik ook de frappee vandaan heb). Na een klein uurtje heeft Berry genoeg gesnorkeld en wil zich even lekker afspoelen. Helaas werkt de douche niet en stappen ze zo de auto in. Ik vind dat niet erg want we gaan nu naar mijn lievelingsstrand.

We rijden iets terug en komen in Paradise aan. We vinden weer een parkeerplekje en liggen al vrij snel weer in zee. Heerlijk relaxed, wie had dat ooit kunnen denken bij mij in combinatie met de zee. Maar van dit soort stranden heb je er maar heel weinig, enkel kleine visjes zwemmen om je heen. Die zie ik nu veel duidelijker dankzij een kleine zwembril die ik heb gekocht.

Om 19:45 is de schaduw weer over het strand heen getrokken en gaan we op huis aan. Ik moet tanken en dat betekent dat we bijna 600 kilometer op een eiland hebben gereden wat een omtrek heeft van nog geen 50 kilometer. We rijden dus iets door naar de westkust want daar heb je een goedkope pomp. Met een volle tank gaat de rit weer terug naar huis. Douchen, omkleden en naar Syrtaki want het is weer vrijdagavond en dus live muziek. Het is er druk en er zijn enkel nog tafeltjes vlakbij de muziekkanten. Dat is iets teveel van het goede maar daar weet Akis wel raad mee. De hele tafel wordt naar het strand versleept en al snel zitten we achterin de zaak van een heerlijke maaltijd te genieten.

We krijgen nog een rondje drinken van de zaak wat betekent dat ik nog een fles retsina soldaat mag maken. Ach, ik worstel mij er wel doorheen. De slaap begint ook mij te pakken te krijgen, ook dankzij de lekkere maaltijd (kipsouvlaki met spek er omheen) en de in gang gezette spijsvertering. Om 0:30 zijn we thuis en sluiten we de luiken.


De vakantiedagen van 2008 op een rijtje