De vakantiedagen van 2008 op een rijtje


Belangrijke mijlpalen:
 

1 Juni

Begin van de rondreis. Vertrek van huis richting het zuiden. Overnachting in Steinach (Oostenrijk, net voor de Brennerpas) in hotel Zur Rose, wat al echt een vast stekje voor het begin van de rondreis is

2 Juni

Hotel verlaten en op weg naar Venetië. Uiterlijk 15:00 moet ik mij melden in de haven en dan inschepen voor de reis naar Griekenland. Mijn auto op het parkeerdek en ik in een 2-persoons binnenhut (alleen bewoning, zonder  patrijspoorten). Vertrek om 17:00

4 Juni

Aankomst in Patras (ca 05:00). Rijden naar Diakopto om daar de eerste dagen op Griekse bodem te kunnen doorbrengen (hotel Chris Paul, ze weten dat ik kom). Even tijd om te 'wennen' aan het Griekse leven en even lekker treinen door een mooie kloof.

8 Juni

De boot naar Kreta wordt in Pireus (onder Athene) geladen met mijn auto en mijn persoontje (op dek). Inchecken om 20:00, vertrek om 21:00. Het is de nachtovertocht en dus kom ik de volgende ochtend om 06:00 in Heraklion aan.

9 Juni

Van Heraklion naar Malia. Er is al een kamer voor mij gereserveerd en ik zal blij zijn als ik al mijn vrienden weer kan zien.

19 Juni

Zusje Trudy is jarig!

23 Juni

Afscheid nemen van mijn Kretzenzer vrienden en weer een boot op, maar nu van Heraklion naar Pireus (vertrek om 21:00), inclusief auto. Ik heb dit keer een hut want ik wil de volgende dag fris in Pireaus aankomen want ik heb een stuk te rijden.

24 Juni

Aankomst in de haven van Pireaus staat gepland om 05:30. Dan is het nog rustig en hoop ik snel de juiste weg te vinden en noordwaarts te kunnen gaan. De eindbestemming van die dag is op dit moment nog onzeker, dus blijf mijn verslag lezen.

28 Juni

Nichtje Lisa is jarig!.

29 of 30 Juni

Op weg naar mijn vrienden in Naousa. Daar zal ik als toerist weer een uitzondering zijn en mij zoveel mogelijk in het echte Griekse leven onderdompelen.

6 of 7 Juli

Op weg naar mijn vrienden op Thassos. Ik moet de auto leeg maken om twee mensen en koffers te kunnen herbergen. En mij geestelijk voorbereiden op reisgezelschap.

8-23 Juli

Deze dagen worden samen met Berry en Frances in het noorden van Griekenland doorgebracht. Zij komen en gaan met het vliegtuig (Dusseldorf-Thessaloniki). Ik haal en breng ze (178km enkele reis). We verblijven bij Elsbeth in het gastenverblijf en hopelijk ook een tijd in een villa. Tussendoor maken we ook een uitstapje naar het eiland Samothraki.

24 of 25 Juli

De rust is wedergekeerd en ik pak de auto weer in. Dan zal ik ook Thassos verlaten om al zwervend richting Parga te gaan.

30 Juli

Aankomst in Parga. Daar wordt de laatste week van deze rondreis nog even gebruikt om de bloemetjes buiten te zetten.

7 Augustus

De boot vertrekt om 09:00 vanuit Igoumenitsa naar Venetië. Ik zal alleen een 2-persoons binnenhut gaan bewonen.

8 Augustus

Aankomst in Venetië, om ca 8:30 zal ik de 1350 kilometer naar huis aanvangen want de rondreis zit erop.